Molimo Vas da vrlo pažljivo i u cijelosti pročitate obavijest o zaštiti podataka!

Službenom web stranicom www.lirose.hr upravlja LIROSE društvo s ograničenom odgovornošću za trgovinu, proizvodnju i usluge (u daljnjem tekstu: LIROSE d.o.o. Rijeka), sa sjedištem u Rijeci na adresi: Ludvetov breg 20 i uredima na adresama: Rijeka, Srdoči 65E/F i Kastav, Miserkino 5, registrirana pri Trgovačkom sudu u Rijeci MBS: 040128208, MB: 00987662 i OIB: 49008169054.

Posjećivanjem naše web lokacije, web server LIROSE d.o.o. bilježi i prikuplja samo Vašu IP adresu putem koje imamo uvid u web-lokaciju s koje ste nas posjetili. Niti jedan drugi osobni podatak neće biti zabilježen na našem web serveru ukoliko ga sami, dobrovoljno ne unesete u neki od naših obrazaca. Prije prikupljanja i bilo kakve obrade Vaših podataka LIROSE d.o.o. Vas je obvezna informirati o kategoriji podataka koji se prikupljaju, načinu i svrsi prikupljanja i obrade te pravima koja Vam pripadaju.

Ukoliko nam dobrovoljno pošaljete svoje osobne podatke, ispunjavanjem nekog od obrazaca ili slanjem online upita, iste nećemo upotrebljavati, obrađivati ili prenositi izvan ograničenja koje nam dopuštaju propisi koji uređuju zaštitu podataka, ili koje ste sami odredili u svojoj izjavi o pristanku. Nadalje, vaše ćemo podatke prenositi ili otkrivati trećim osobama samo ukoliko nas na to obvezuju propisi.

Bilo koje izmjene ove Politike o privatnosti bit će objavljene na ovoj stranici tako da u svakom trenutku možete biti informirani o tome koje podatke prikupljamo, pohranjujemo te na koji način i u koju svrhu ih obrađujemo.

LIROSE d.o.o. Rijeka poštuje i štiti privatnost svojih klijenata, strogo čuva povjerljivost njihovih poslovnih podataka i podataka njihovih djelatnika te je u svrhu tu poduzela sve prikladne organizacijske i tehničke mjere zaštite osobnih podataka i privatnosti svojih zaposlenika i zaposlenika poslovnih partnera.

Zaštita Vaše privatnosti pri obradi osobnih podataka LIROSE d.o.o. Rijeka je vrlo bitna stoga sve osobne podatke prikupljene tijekom posjeta našim web stranicama ili samoj tvrtki obrađujemo u skladu s propisima u području zaštite podataka i privatnosti koji nas obvezuju.

Pristup bazama osobnih podataka imaju isključivo ovlaštene osobe LIROSE d.o.o. Rijeka kao i pojedini poslovni partneri na temelju ugovornih i zakonskih obveza. Zaposlenici LIROSE d.o.o. Rijeka kao i naši poslovni partneri educirani su u pogledu zaštite podataka s ciljem što veće zaštite privatnosti.

LIROSE d.o.o. Rijeka koristi tehničke i organizacijske sigurnosne mjere opreza kako bi se svi podaci koje pohranjujemo u svojim bazama podataka zaštitili od nehotične ili namjerne manipulacije, gubitka ili uništenja te pristupa neovlaštenih osoba, a iste ćemo konstantno usavršavati u skladu s propisima koji uređuju sigurnost i zaštitu podataka. Sve mjere informacijske sigurnosti u LIROSE d.o.o. Rijeka primijenjene su po standardu ISO 27001.


1. Koje podatke prikuplja LIROSE d.o.o.?

LIROSE d.o.o. Rijeka može prikupljati podatke o Vašoj lokaciji temeljem Vaše IP adrese (Internet Protocol Address) obzirom da samim pretraživanjem web stranice LIROSE d.o.o. Rijeka dolazi do prikupljanja Vaše IP adrese koja se potom analizira putem Google Analytics platforme, isključivo u svrhu unaprjeđenja naših usluga i osiguranja što bolje kvalitete usluga koje nudimo te kako bismo u isto vrijeme mogli postupati sukladno našim pravnim obvezama, a sve u skladu s našim legitimnim interesom za pružanjem i konstantnim poboljšavanjem usluga koje Vam već pružamo.

U tom slučaju moguća je pohrana određenih podataka od strane platforme Google Analytics, o kojoj platformi i njenim pravilima privatnosti možete doznati više na linku https://policies.google.com/privacy?hl=hr

Naše usluge dostupne su Vam i putem poveznica na našoj web stranici koji Vam omogućuju izravan kontakt s LIROSE d.o.o. Rijeka u svrhu postavljanja upita ili ugovaranja termina za sastanak te je moguće da od Vas zatražimo određene osobne podatke isključivo kako bi LIROSE d.o.o. Rijeka putem svojih djelatnika mogla čim prije postupiti po Vašem zahtjevu odnosno odgovoriti na Vaš upit.

Zbog prednje navedenog, vaši osobni podaci kao što su: e-mail adresa, ime, prezime, broj mobitela itd. su neophodni za postupanje po Vašem zahtjevu ili upitu, stoga je obrazac kojim potvrđujete da ste upoznati s pravilima o privatnosti, potrebno potvrdno označiti za nastavak dobivanja usluge.

Osim navedenog, LIROSE d.o.o. Rijeka koristi Facebook, LinkedIn, Viber i WhatsApp komunikacijske alate koji služe za online komunikaciju. Korištenjem ovih alata LIROSE d.o.o. Rijeka ne vrši posebnu obradu niti pohranu podataka, već se isti koriste isključivo radi lakše komunikacije s Vama. Međutim, ukoliko prilikom korištenja ovih usluga našim djelatnicima postavite upit i zatražite pružanje usluga u vidu ugovaranja termina, naši djelatnici zatražit će Vas kontakt podatke kako bi Vas mogli identificirati te postupiti po Vašem zahtjevu, upitu ili zamolbi koju nam uputite.

Pristupom web stranicama LIROSE d.o.o. Rijeka pristajete na uvjete korištenja iste te obrazaca i komunikacijskih dodataka koji su Vam raspoloživi.


2. Razlog iz kojeg LIROSE d.o.o. prikuplja i obrađuje Vaše podatke?

Vaše podatke LIROSE d.o.o. prikuplja i obrađuje u svrhu:

  • kvalitetnijeg i bržeg pružanja usluga;
  • radi unaprjeđenja našeg poslovanja i razvoja usluga koje Vam pružamo;
  • radi lakše i brže komunikacije s Vama;
  • u druge svrhe, uz Vaš izričiti pristanak.

Vaše osobne podatke nećemo čuvati duže nego što je potrebno u svrhu za koju su prikupljeni. To znači da će se podaci uništiti ili izbrisati iz naših sustava kada nam više ne budu potrebni.

Vaše osobne podatke nećemo javno objavljivati te ćemo voditi osobitu brigu o tome kome i kako prosljeđujemo Vaše podatke. LIROSE d.o.o. u tu je svrhu poduzeo sve organizacijske i tehničke mjere zaštite podataka u skladu s razvojem tehnologije.

Otkrivanje Vaših osobnih podataka i dijeljenje istih moguće je jedino s našim pouzdanim i sigurnim poslovnim partnerima s kojima imamo sklopljene Ugovore o zaštiti osobnih podataka i to isključivo za potrebe pružanja usluga u naše ime, a istima je onemogućeno korištenje Vaših podataka u svrhe koje nadilaze pružanje usluge. Osim navedenog, može doći do otkrivanja podataka drugim primateljima kao nadležnim tijelima samo ukoliko:

  • bi nam to bilo naloženo zakonom, odlukom upravnog ili sudbenog tijela;
  • kako bismo se uskladili sa zakonom ili odgovorili na obavezne pravne postupke, te
  • kako bismo postigli usklađenost s pravilima kojima se vode naše usluge.

Sigurnost i povjerljivost Vaših osobnih podataka LIROSE d.o.o. Rijeka je na prvom mjestu. Za prijenose Vaših osobnih podataka drugim primateljima koji nadilaze legitimne interese LIROSE d.o.o. Rijeka koji nisu nužni za visoku razinu pružanja usluga, pravovremeno ćemo Vas obavijestiti i zatražiti Vaš pristanak.

Upozoravamo da uslijed brzog razvoja tehnologije, svaki korisnik Internet sustava mora biti svjestan da niti jedan sustav nije apsolutno siguran i kako objektivno nije moguće unaprijed predvidjeti sve rizike koji mogu nastati korištenjem Interneta. U svakom slučaju, LIROSE d.o.o. je sigurnost i povjerljivost Vaših osobnih podataka na prvom mjestu, stoga će ustrajati u nastojanjima da sustav zaštite osobnih podataka učini što je moguće sigurnijim i zaštićenijim.


3. Društvene mreže?

Društvena mreža je online zajednica koja dopušta korisnicima da međusobno komuniciraju u virtualnom prostoru.

Naše Usluge koriste dodatke za društvene mreže (“Dodaci”). Prilikom korištenja usluge koja sadrži Dodatke, podaci se mogu izravno prenositi s Vašeg uređaja operateru društvene mreže. LIROSE d.o.o. Rijeka nema utjecaja na podatke koje prikuplja Dodatak.

Ukoliko ste prijavljeni na društvenu mrežu, Vaša uporaba Usluge može se referirati na Vaš račun na društvenoj mreži. Ako stupite u interakciju s Dodacima, na primjer označavanjem “Sviđa mi se”, “Prati” ili “Podijeli” ili unesete komentar, podaci se mogu automatski prikazati na Vašem profilu na društvenoj mreži. Čak i ako niste prijavljeni na društvenu mrežu, moguće je da Dodaci prenesu vašu IP adresu operaterima društvenih mreža. Imajte to na umu prilikom uporabe naših Usluga.

Informacije o operaterima dodataka koji se koriste u našim online uslugama

Svaki put kada je ispitanik prijavljen na neku od društvenih mreža, a u isto vrijeme pristupa web stranici www.lirose.hr i sadržaju na web stranici, društvena mreža će primiti informaciju o tome.

Ukoliko ne želite da društvena mreža poveže podatke koji se odnose na Vašu uporabu Usluga na web stranici LIROSE s Vašim članskim podacima koje je Operater već pohranio, obvezno se odjavite s društvene mreže prije upotrebe naših online Usluga.


Facebook

Facebook je vlasništvo tvrtke Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, SAD. Ukoliko se ispitanik nalazi izvan SAD-a, u tom slučaju Voditelj obrade podataka je: Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Ireland.

Dodatne informacije i smjernice o zaštiti osobnih podataka možete pronaći na adresi: https://www.facebook.com/about/privacy/


LinkedIn

LinkedIn je vlasništvo tvrtke Microsoft. Dodatne informacije i smjernice o zaštiti osobnih podataka možete pronaći na adresi: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy?trk=homepage-basic_footer-privacy-policy


Google+

Društvena mreža Google+ svojim korisnicima dopušta izradu privatnih profila, učitavanje slika i povezivanje putem zahtjeva za prijateljstvo.

Vlasnik društvene mreže je Google Inc., Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD („Google”). Dodatne informacije i Googleove smjernice vezane uz zaštitu osobnih podataka možete pronaći na adresi: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/


WhatsApp

WhatsApp je mobilna aplikacija za razmjenu poruka, fotografija i videozapisa putem mobilnog interneta pametnim telefonima. WhatsApp je u vlasništvu tvrtke Facebook, Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, SAD. WhatsApp ne sprema poruke na svoje poslužitelje jednom kada ih dostavi, a end-to-end šifriranje znači da ih WhatsApp niti treće strane bez obzira ne mogu čitati.